De Hamsa hand XXL Hand of Fatima

De Hamsa hand

 

In alle geloven is het Fatima Handje een beschermend teken. Het beschermt tegen invloeden van kwade krachten.

 

De hamsa hand brengt de eigenaar geluk, goedheid, overvloed, vruchtbaarheid en een goede gezondheid.

 

De fatima hand kan worden gemaakt worden met de vingers naar boven of naar beneden.

 

De Hamsa hand, ook wel hand van Fatima genoemd, komt van oudsher uit het Midden-Oosten. Het is het symbool van de Hand van God. Steeds vaker wordt het ook gebruikt in de westerse culturen. De Hamsa betekent vijf in het Arabisch. Hamesh betekent vijf in het Hebreeuws. In veel culturen, symboliseren de vijf vingers van de Hamsa Hand de meest heilige principes van die cultuur.De vijf vertegenwoordigt de vijf boeken van de Thora voor joden. De betekenis van de hamsa hand, ofwel de betekenis van de hand van Fatima, blijkt ook uit de vijfde letter van het Hebreeuwse alfabet, “Heh”, één van Gods heilige namen.

 

 

Soms wordt er een oogje geplaatst in de palm van de hand, de Nazar. Hamsa gecombineerd met het oog wordt beschouwd als tegengif voor negatieve energieën. In alle culturen wordt de Hamsa hand of de hand van Fatima, in ieder geval gebruikt als een symbool voor bescherming.

 

Geen wonder dat de Hand van Fatima ofwel de Hamsa hand zo geliefd is als sieraad en als tatoo; nu ook als sjabloon zodat je deze zelf kunt maken in je huis. De afmeting van het Hamsa sjabloon is 130 centimeter hoog en 90 centimeter breed.. Om de hamsa te maken heb je 1/4 liter muurverf op water basis nodig, of 2 testers van Flexa die zijn 1,98 euro per stuk of het kleinste potje krijtverf Je koopt bij ons een Hamsa stencil die je op de muur plak en daar met een roller (de goedkoopste roller die er is) overheen rolt als de verf droog is na 10 minuten haal je het sjabloon weg en zit de Hamsa op je muur.

 

More Blogs

XXL Pochoirs

Hand embroidered text on a big linnen pillow 90 x 50 centimeter